Toyota toont compacte crossover C-HR Concept!

Via Toyota.nl > Onze rijders vragen regelmatig waarom we geen compacte crossover hebben. Die vraag is in de nabije toekomst overbodig, want deze C-HR Concept is een voorbode van een compacte hybride crossover in het C-segment. En hij ziet er waanzinnig uit!

Onze eigen crossover!
Op de foto’s zie je de Toyota C-HR Concept. De C-HR Concept was er al, maar dit is de tweede versie. Een nieuw design statement van de Toyota-tekentafel dus. Het uiterlijk van de compacte crossover is aangescherpt, zonder dat het zijn impact verloren heeft. We onthullen de definitieve versie begin maart 2016 op de Autosalon van Genève.

De Toyota C-HR Concept

Extra rijdynamiek
De Toyota C-HR Concept is een hybride crossover. De specificaties van zijn hybride aandrijflijn maken we in een later stadium bekend. Wat we nu al wel kunnen zeggen is dat de C-HR Concept op een gloednieuw platform staat, namelijk het Toyota New Global Architecture (TNGA) platform. Dat biedt legio voordelen zoals een laag zwaartepunt. En autokenners weten wat dat betekent, namelijk extra rijdynamiek!

De Toyota C-HR Concept

Nieuwe Prius en nieuwe RAV4 Hybrid
De 5-deurs (de deurhendels van de achterste portieren zitten goed verstopt) Toyota C-HR Concept maakt zijn werelddebuut op de IAA Frankfurt Motor Show. Die is van 17 tot en met 27 september voor het publiek te bezoeken. Toyota, en dus ook onze nieuwe crossover, vind je in Hal 8. Hier staan overigens ook de volledig nieuwe Toyota Prius en de nieuwe Toyota RAV4 Hybrid in de schijnwerpers.

De Toyota C-HR Concept

RAV4 Hybrid biedt maximaal trekgewicht van 1.650 kg
Van de nieuwe RAV4 Hybrid kunnen we meer details prijsgeven. Zoals de 2,5-liter hybride benzinemotor met 145 kW/197 pk. En een voorlopig gemiddeld verbruik van slechts 4,9 l/100 km. De CO2-uitstoot bedraagt vooralsnog een relatief lage 115 gr/km. Wie kiest voor de versie met All Wheel Drive mag bovendien 1.650 kg trekken. Verder bieden we de keuze uit een nieuwe 2.0 turbodiesel (105 kW/143 pk) en een 2.0 benzinemotor (111 kW/151 pk).

De nieuwe Toyota RAV4!

Toyota CH-R Concept Live in Frankfurt
Terug naar de Toyota C-HR Concept, want daar krijgen we maar geen genoeg van en hopelijk jij ook niet. Dus geven we nog meer foto’s vrij die je hieronder aantreft. En je weet het: in Frankfurt is hij live te zien. Zien we je daar? Bron: blog.toyota.nl

De Toyota C-HR Concept

De Toyota C-HR Concept

De Toyota C-HR Concept

De Toyota C-HR Concept

De Toyota C-HR Concept

Laat wat van je horen