Toyota toch aan EV’s

Toyota lijkt op relatief korte termijn toch heil te zien in volledig elektrische auto’s. Dat blijkt uit berichtgeving van Automotive News.

Naar verluidt wil Toyota omstreeks 2020 zijn eerste volledig elektrische auto’s op de markt brengen, EV’s die relatief lange afstanden kunnen rijden. Dat meldt Automotive News op basis van berichtgeving van de Japanse krant Nikkei. Dit laatste medium vertelt echter niet waar het zijn informatie vandaan heeft.

Voorheen was Toyota meer van mening dat de volledig elektrische auto vooral geschikt was voor stadsvervoer. Voor langere afstanden zouden de hybriden, plug-in hybriden en auto’s met brandstofcel(Mirai) effectiever zijn, omdat je ze niet voor relatief lange tijd aan de lader hoeft te hangen.

Volgens Nikkei stelt Toyota begin volgend jaar een team samen dat aan een EV met een actieradius van 300 kilometer of meer moet beginnen. Aanvankelijk moet de EV in het thuisland en in China en de Verenigde Staten in de verkoop gaan, al zal Europa waarschijnlijk niet worden uitgesloten.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen