Toyota Supra opvolger

Als we de geruchtenmolen mogen geloven, en dat doen we in dit geval graag, kunnen we in januari op de beursvloer van Detroit een concept-car verwachten van een nieuwe Toyota Supra.

Het is niet voor het eerst dat we hoopgevende geluiden horen over de terugkeer van delegendarische Supra. In juni dit jaar riep Takeshi Uchiyamada, voorzitter bij Toyota, al dat een Supra-opvolger ‘best eens zou kunnen komen’ en ook vandaag horen we iets soortgelijks.

Het Amerikaanse Autoblog.com zou van ‘ingewijden’ gehoord hebben dat de Japanners een Supra-achtige meenemen naar de North American International Auto Show in januari. In 2007 liepen we al de FT-HS tegen het lijf, een hybride concept-car die destijds een voorproefje gaf van een nieuwe Supra. In 2009 had-ie op de markt moeten verschijnen, maar de meer dan 400 pk sterke sportcoupé heeft mede dankzij de financiële crisis nooit het levenslicht mogen zien.

Het laten terugkeren van de Supra zou geen vreemde keuze zijn. Nissan bewees met de GT-R al dat het opnieuw leven inblazen van een ‘oude naam’ behoorlijk succesvol kan zijn. Ook Honda heeft z’n handen uit de mouwen gestoken, en is al enige jaren bezig met de ontwikkeling van een nieuwe NSX, die overigens eveneens met een hybride aandrijflijn op het toneel zal verschijnen.

Lees het volledige artikel op www.autoweek.nl

Bron: nieuws.nl

Laat wat van je horen