Toyota Supra op de rol voor 2018

De komt er echt! BMW en Toyota werken momenteel gezamenlijk aan hun nieuwe sportwagens. BMW is bezig met de Z5, als opvolger van de Z4 en Toyota wil de iconische Supra weer nieuw leven in blazen. De auto’s zullen veel onderdelen van elkaar lenen.

FT-1

De nieuwe Supra moet een doorvertaling zijn van de hybride aangedreven FT-1 die Toyota twee jaar geleden als conceptcar toonde in Detroit. De FT-1 vindt op zijn beurt weer inspiratie in de Toyota 2000 GT uit de jaren zestig; een lange neus en achterwielaandrijving. De Supra – boven de GT86 geplaatst in de pikorde bij Toyota – lijkt echter een vierwielaangedreven model te worden en zal net als de FT-1 een hybride aandrijving meekrijgen. De auto zal voornamelijk bestaan uit lichtgewicht koolstofvezel, gezien de expertise van BMW op dat gebied.
Toyota Supra

Positionering

Hoewel de auto’s veel met elkaar gemeen hebben, zegt Ian Robertson, bij BMW belast met marketing en sales, dat de modellen niet in elkaars vaarwater zullen zitten. “De auto’s hoeven niet hetzelfde gepositioneerd te worden. Het platform dat ze delen kan uitmonden in twee positioneringen”, aldus Robertson. Een mogelijk verschil in wielbasis tussen de Toyota Supra en de BMW Z5 kan immers worden opgelost door een schaalbaar platform.

Eerder werd gemeld dat beide auto’s in Oostenrijk door Magna-Steyr gebouwd zouden gaan worden, maar dat kan Robertson niet bevestigen. “Een onderdeel van de volgende fase is bepalen wie de auto’s gaat bouwen; welk bedrijf in welk land. We moeten uitvinden waar de markten zijn en of de grootste markten hetzelfde zijn voor beide bedrijven.”
Toyota-FT-1-Concept

bron: carros.nl

Laat wat van je horen