Toyota Supra: nieuwe conceptcar in Tokio?

Toyota gaat op eigen bodem een nieuwe conceptcar onthullen die de Supra aankondigt. Hoewel die zich nog in prototypestadium bevindt, zal de Supra die in Tokio wordt voorgesteld erg dicht bij de productieversie liggen. 

De wereldwijde autoreus Toyota stelt op het volgende salon van Tokio een nieuw prototype voor dat de nieuwe Supra aankondigt. Die zou zijn inspiratie halen bij de FT-1 uit 2014. De sportwagen is ontwikkeld in samenwerking met BMW en gebruikt bijvoorbeeld hetzelfde platform als de toekomstige Z5. Volgens het Duitse magazine Car and Driver zou hij worden aangedreven door een 2.0-turboviercilinder van 255 pk of een V6-turbo van 340 pk gecombineerd met een gerobotiseerde achtbak met dubbele koppeling. Eind 2018 zou nog een hybride 2.5-versie kunnen verschijnen.toyota concept supra

Salon vol verrassingen

Het Japanse magazine Best Car meldt dan weer dat nog twee andere “gespierde” Toyota’s hun opwachting zullen maken op de stand van de constructeur: de Corolla GTi en de SFR-II. De Corolla wil gaan jagen op het territorium van de Volkswagen Golf GTI in de vorm van een vijfdeursberline met een drukgevoede viercilinder van 250 pk. De SFR-II is afgeleid van de conceptcar die in 2015 werd voorgesteld in Tokio en wordt een instapsportwagen met een drukgevoede 1.2 of een atmosferische 1.5. We hebben kortom heel wat om naar uit te kijken.

 

Bron: www.autogids.be

Laat wat van je horen