Toyota stelt volgende Auris midden 2012 voor

Toyota concept Auris 2012 vernieuwde corolla

tokio –  Het laatste jaar voor de Toyota Auris is ingegaan. Over exact een jaar debuteert de nieuwe hatchback bij de vaderlandse dealers. De Telegraaf’s Autovisie heeft de nieuwkomer in levende lijve mogen aanschouwen.

We moesten de telefoons inleveren en camera’s waren in de afgesloten ruimte van het Japanse designcenter ten strengste verboden. De nieuwe editie ziet er verfrissend uit. Hij neemt designkenmerken van de Yaris over, zoals de brede neus en kloeke lichtunits. De C-stijl is voortaan voorzien van een extra ruitje, in stijl van de Prius Wagon.

De techneuten en ontwerpers namen tijdens de korte presentatie continu de naam Auris in de mond, waarmee de Japanners impliceren dat de nieuwe hatchback ook Auris gaat heten. In de Duitse media wordt daarentegen gesuggereerd dat Toyota niet gelukkig is met de Europese benaming. Het merk zou van plan zijn om de aanduiding Corolla in Europa nieuw leven in te blazen. De woordvoerder van Toyota verwacht zeker niet dat de naam Corolla Auris aflost. “We hebben geen traditie van het terughalen van oude typenamen.”

De tweede generatie Auris belooft lichter, zuiniger en schoner te zijn dan het huidige type. Hij komt wederom met benzine- en dieselmotoren op de markt, waarbij gesproken wordt over vermogens van maximaal 200 pk voor de benzine en 180 pk voor de zelfontbranders. De hybridetechnologie met benzinemotor zal wederom van de partij zijn. Een aandrijflijn met dieselmotor en elektro-unit wordt door de importeur tegengesproken.

Toyota kondigt de nieuwe editie halverwege 2012 aan. In maart, op de Autosalon van Genève schittert een conceptstudie. Het definitieve model debuteert op de autoshow in Parijs, die in oktober wordt gehouden. De verkoop start later in het jaar.

Bron en tekst autovisie.nl Telegraaf

Laat wat van je horen