Toyota robots komen

toyota_robot

blog.toyota.nl > Op termijn zullen we waarschijnlijk niet zonder willen: robots in en rond het huis. In fabrieken worden ze natuurlijk al op grote schaal ingezet voor lastige, precieze of vieze klussen. Maar Toyota ziet ook toekomst voor robots die ons helpen bij, nou, eigenlijk van alles. Daarom investeren we in onderzoek naar robots.

Het programmeren van kunstmatige intelligentie is namelijk nog knap ingewikkeld. Toch gaan de ontwikkelingen razendsnel. In 2005 presenteerde Toyota een robot die à la Chet Baker virtuoos trompet kon spelen.

En het duurt niet lang meer voordat Toyota de volgende generatie presenteert. Dan duwt een robot je rolstoel, bijvoorbeeld. Of helpt ‘ie verpleegkundigen bij het uit bed tillen van patiënten in een ziekenhuis.

Wie weet wat ons op termijn meer te wachten staat? Kom je ’s morgen beneden, is de tafel al gedekt, de vaatwasser uitgeruimd, de hond uitgelaten en de laatste editie van je krant op je iPad gedwonload. Hou de toekomst maar in de gaten. Die is gisteren namelijk al begonnen.

Meer weten? Kijk dan eens hier.

Bron: blog.toyota.nl

 

Laat wat van je horen