Toyota Qashqai-killer wordt concreter

Vorig jaar toonde Toyota op de autoshow van Parijs de eerste versie van de C-HR concept-car. Een jaar later, op de IAA in Frankfurt, staat een bijgeschaafde versie van de compacte cross-over, die dichter bij het productiemodel staat.
Behalve dat-ie heel erg blauw-paars was en een hybride-aandrijflijn aan boord had, kregen we in Parijs maar weinig informatie over de C-HR concept-car. Inmiddels is de cross-over ook op de openbare weg gespot, dus je kunt ervan uitgaan dat je hier de voorbode van een nieuw productiemodel ziet. Die moet het opnemen tegen soortgenoten als de Nissan Qashqai.

Het studiemodel dat Toyota in Frankfurt laat zien, is een visueel aangescherpte versie van de C-HR die we in Parijs zagen. Zo is dit een vijf- in plaats van een driedeurs en laat Toyota weten dat de bodem wordt gevormd door het nieuwe modulaire TNGA-platform, dat ook onder de nieuwe Prius komt.

Nadere specificaties krijgen we niet van Toyota. Het is dus nog even afwachten hoe het productiemodel er in 2016 uit komt te zien en welke aandrijflijnen de Japanners in de koker hebben zitten.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen