Toyota Prius Plug-in krijgt zonnepaneel

Toyota geeft de Prius Plug-in Hybrid een aangepast uiterlijk mee ten opzichte van de reguliere Prius. Die uiterlijke verschillen beperken zich niet alleen tot de voor- en achterzijde. De Prius-met-stekker zal namelijk ook met een zonnepaneel op het dak beschikbaar komen.

In maart konden we kennismaken met de Prius Plug-in Hybrid, de stekkerversie van de huidige nieuwe generatie Toyota Prius. Zowel aan de voor- als achterzijde is de Prius Plug-in duidelijk te onderscheiden van zijn reguliere hybride-broer. In zowel het thuisland als Europa kunnen klanten hun stekker-Prius van een zonnepaneel op het dak voorzien.

Ook de vorige generatie Prius was met een zonnepaneel te krijgen, al dienden de zonnecellen toen slechts voor het ondersteunen van zaken als airconditioning. In de nieuwe Prius Plug-In is het systeem daadwerkelijk verbonden met het accupakket. Volgens Toyota verbetert het de efficiëntie met om en nabij de tien procent. Stroom die tijdens het rijden wordt opgewekt, zal ook nu voor interne elektronica worden gebruikt. Stroom die tijdens het parkeren wordt gewonnen, wordt wel naar het accupakket gezonden.

bron: autoweek.nl

Reacties

  1. Frosty zegt

    Ik heb nooit begrepen waarom dit niet op de Prius 3 zo is uitgevoerd.

Laat wat van je horen