Toyota Prius C sluit aan

Prius c concept spyshots

Binnenkort geeft de familie Toyota Prius geboorte aan de Pruis C. Ondanks dat wij in Europa dol zijn op alles waar Prius op staat gaat de C aan ons voorbij. Voor ons is Toyota in verwachting van de Yaris Hybrid.

Naast de Prius en de Prius Wagon is de Toyota Prius C de derde en kleinste telg van Prius-familie. Qua formaat valt de benjamin tussen de Auris Hybrid en de Yaris in. In lengte meet de benjamin zo’n vier meter en de wielbasis bedraagt 2,55 meter. Japan verwelkomt ermee een volwassen hatchback. In Amerika, waar de Prius C ook vermarkt gaat worden, behoort het model tot de kleinere verkrijgbare auto’s.

Nieuwe techniek
De hybrideaandrijflijn in de Prius C is nieuw ontwikkeld en let nog meer op de kleintjes. In tegenstelling tot de Prius heeft de benzinemotor van de Prius C een slagvolume van 1.4 liter. Het blok is 75 pk sterk en krijgt ondersteuning van een elektromotor met 61 pk. Een CVT zorgt wederom voor de overbrenging met uiteindelijk een verbruik dat onder de 3,0 l/100 km duikt.

Yaris Hybrid
De cijfers van de Prius C zijn waar wij het in Europa bijzonder warm van krijgen. Toch heeft Toyota besloten het model bij ons niet te voeren. Wij moeten tevreden zijn met de Yaris Hybrid. In de loop van 2012 komt hij deze kant op met naar verwachting een soortgelijke aandrijflijn als de Prius C.

Bron: autowereld.com

Reacties

  1. Breng deze auto nou ook uit in Nederland!

Laat wat van je horen