Toyota presenteert Tundra Pie Pro

In Las Vegas is momenteel de SEMA Show aan de gang, een beurs vol automobiele excessen die veelal bestaan uit met spoilers en krachtmodules geïnjecteerde modellen. Toyota parkeert er een wel heel opmerkelijke Tundra: de Pie Pro Tunda.

De Tundra Pie Pro is, zoals Toyota het omschrijft, een mobiele pizzafabriek. Jawel. De Tundra is gebouwd door Toyota’s Motorsports Technical Center dat voor de eigenzinnige creatie heeft samengewerkt met – het wordt nog fraaier – een naastgelegen filiaal van Pizza Hut. De laadbak is omgetoverd tot een waar keukenblok. Er is een koelkast aan boord, een stel robotarmen die het pizzabakproces in werking zetten en ook een oven ontbreekt natuurlijk niet. Het maken van een pizza duurt volgens Toyota zes tot zeven minuten, al pakken de robotarmen puur een pizza uit de koelkast, plaatsen deze in de oven om hem er vervolgens uit te halen en in zes stukken te snijden. Lekker!

Bovenstaande is natuurlijk geinig, maar interessanter is de aandrijflijn van de showauto. Geen grote achtcilinder onder de kap, maar een brandstofcel. De Tundra heeft namelijk de complete aandrijflijn van de Mirai en dat betekent dat ook deze kolos volledig elektrisch door het leven gaat.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen