Toyota ontwikkelde drie soorten Winglets

Toyota Winglet

Blog.toyota.nl > Je zult er geen snelheidsrecords mee zetten. Hij gaat hooguit zes kilometer per uur. En je kunt er ook geen marathon mee afleggen. Maar snelheid en lange afstanden rijden waren ook geen uitgangpunt toen we de Winglet ontwikkelden. Wat we wél wilden, was een compact en handzaam apparaat om mensen mobiel te houden.

Dat is gelukt! We ontwikkelden zelfs drie verschillende Winglets. Van bovenaf gezien past elk type op twee velletjes A4-papier. En een zwaargewicht is het ook niet: zelfs de grootste weegt maar net twaalf kilo. Met de batterij, die je in een uurtje aan een gewoon stopcontact oplaadt, kun je tien kilometer helemaal elektrisch rijden.

De Winglet werkt heel eenvoudig. Je stapt erop en door je gewicht iets te verplaatsen, begrijpt de Winglet wat je wilt. Naar voren, links, rechts, achter of stoppen. Bang dat je eraf valt? Dat hoef je niet. Een razendsnelle computer helpt je namelijk je evenwicht te behouden.

Toegeven: de eerste keer is het rijden met zo’n Winglet een wonderlijk ervaring. Maar iedereen heeft het snel onder de knie. Dat is ook wel te zien in dit filmpje

De Winglet rijdt inmiddels al rond in Japan, waar je ‘m in een aantal grote overdekte winkelcentra kunt lenen als je voeten moe worden van het shoppen

Bron: blog.toyota.nl meer weten en lezen kijk op blog.toyota.nl

 

Laat wat van je horen