Toyota onthult hybride sportwagen met middenmotor

GRMN Sports Hybrid Concept II

Eindelijk komt Toyota met een GRMN Sport hybride concept! Het grootste automerk van de wereld onthult een nieuwe sportwagen. Deze GRMN Sports Hybrid Concept II is voorzien van een midscheeps geplaatste benzinemotor, open dak en hybride techniek in 1!

via autoweek.nl >Toyota roept al lange tijd dat men weer sportieve modellen wil gaan maken. De FT-86 concept, die samen met Subaru ontwikkeld wordt, is daar een voorbode van. Maar dit weekend, tijdens de 24-uurrace van de Nürburgring, toont Toyota nóg een concept, en wel op basis van de laatste generatie MR2.

Het gaat om de GRMN Sports Hybrid Concept II, die voortborduurt op een concept dat vorig jaar op de Tokyo Auto Salon onthuld werd. Toen leek het model nog duidelijk op de MR2met open dak, nu is de gelijkenis in de carrosserie ver te zoeken.

Onderhuids verschilt de GRMN Sports Hybrid Concept II radicaal van z’n oorsprong. Deze versie heeft weliswaar nog steeds een middenmotor die de achterwielen aandrijft, al is de krachtbron vervangen door een 3,5-liter grote V6 die 250 pk levert. Daaraan gekoppeld is een elektromotor die de voorwielen aandrijft. Toyota geeft een gewicht op van ongeveer 1.500 kilo schoon aan de haak

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen