Toyota maakt waterstoftank kogelwerend

De grote angst bij het gebruik van waterstof is dat het een ontplofbaar mengsel vormt zodra er zuurstof bij komt. Hoewel de explosiegrens niet snel bereikt wordt, neemt Toyota het zekere voor het onzekere en maakt hun tanks extra sterk.

De engineers vuurden een pistool van verschillende kalibers af op de tank. De kleine kogels ketsten gewoon af, de .50 maakte amper een deuk. Hoewel dit een vreemd onderzoek is, is dit volgens vicepresident Bob Carter één van de duizenden tests die worden uitgevoerd om de integriteit van de systemen te waarborgen.

Mocht het toch gebeuren dat de tank scheurt, is er geen reden tot paniek. De waterstof vervliegt als een gas en blijft niet achter als een plasje zoals benzine. De kans op een explosie is hierdoor nihil.

De Toyota FCV Concept zal volgend jaar in productietrim op de markt komen. Carter is maar al te goed op de hoogte van de tegenstanders van waterstof en de beperkte infrastructuur, “maar als anderen deze technologie willen negeren, is dat best”. Het maakt hem niet uit wat tegenstanders Elon Musk (CEO Tesla), Carlos Ghosn (CEO Nissan) en Jonathan Browning (CEO Volkswagen Amerika) erover te zeggen hebben, maar de waterstofauto komt er.

Bron: groen7.nl

Laat wat van je horen