Toyota maakt ook fietsen ”Prius X Parlee”

parlee-prius-bike-537x357

Via blog.toyota.nl > Over groene mobiliteit gesproken: Toyota ontwikkelt ook fietsen. Niet voor de Nederlandse fietsenwinkel, overigens. Maar ze zijn wel super high tech. Neem de Prius X Parlee, roepnaam PXP. Het apparaat leest je gedachten en dat maakt het leven een heel stuk makkelijker.

Pardon, een fiets die gedachten kan lezen? Ja! En is er dan een werkend model? Jazeker! De Prius X Parlee,  roepnaam PXP. Samen met fietsbouwer Parlee en slimme techneuten van Deeplocal ontwikkelde Toyota een fiets die gedachten kan lezen.

#!

De berijder van de PXP draagt een speciale helm met sensoren die hersengolven registreren. De opgevangen hersengolven stuurt hij door naar het ‘brein’ van de fiets dat deze signalen omzet in instructies voor het versnellingsapparaat. Door te denken aan omhoog of omlaag kan de fietser een nieuwe versnelling selecteren.
Dat vraagt natuurlijk wel enige training van de apparatuur en de fietser. Daarvoor hebben de makers een iPhone app ontwikkeld. Met deze app leert de techniek welke hersengolven van de berijder bij het op- en neerschakelen horen.

Toyota bouwt een revolutionaire fiets: de Prius X Parlee

De Prius X Parlee, gemaakt van heel licht carbonfiber, is extreem gestroomlijnd en werd eindeloos getest in windtunnels. Er is een houder voor een smartphone zodat de rijder informatie heeft over snelheid, traptempo en hartslag. En zijn de gedachten van de bestuurder beetje vertroebeld, dan kan de smartphone ook gebruikt worden om de versnellingen te bedienen.

Wij zeggen: laat maar komen!

Bron: blog.toyota.nl

Laat wat van je horen