Toyota laat Nintendo DS gebruiken voor gps-bediening

Nintendo DS GPS navi Toyota

Toyota heeft software uitgebracht waarmee de originele Nintendo DS kan worden gebruikt als afstandsbediening voor het navigatiesysteem. Kuruma de DS laat passagiers navigeren en interessante plaatsen opzoeken.

Het koppelen van de DS geschiedt via bluetooth, waarmee deze aan Toyota’s Smart Navi-navigatiesysteem wordt gekoppeld. Dat schrijft Kotaku op basis van een artikel van het Japanse 4Gamer. Passagiers kunnen bestemmingen invoeren, kaarten bekijken en interessante plaatsen uitzoeken. Ook zijn er quizzen aanwezig, al is onduidelijk over welk onderwerp. Kuruma de DS, dat vrij vertaald voor ‘gebruik de DS in de auto’ staat, kan in ieder geval met de Nintendo DS Lite overweg. Of ook de 3DS kan worden gebruikt, is onduidelijk.

Goedkoop is de koppeling tussen het navigatiesysteem en de DS niet: daarvoor moet 7.329 yen, omgerekend iets meer dan 70 euro, worden betaald. Duurder nog is het Smart Navi-besturingssysteem zelf, dat voor 206.850 yen – omgerekend ruim 2000 euro – van de hand gaat. Een DS moet bovendien nog los worden aangeschaft. Over een eventuele introductie buiten Japan is nog niets bekend.

Bron en tekst: tweakers.net

Laat wat van je horen