Toyota kondigt update Prius aan

Het duurt nog een kleine drie weken voor de LA Auto Show zijn deuren voor de 2018-editie opent. Naast een gloednieuwe Mazda 3 en een Porsche 911 is de stand van Toyota ook de moeite van een bezoekje waard, want het merk kondigt nu een facelift voor de Prius aan.

Nu willen we niet gelijk de pret bederven, maar we verwachten geen gigantische wijzigingen. Toyota zelf spreekt op social media over de ‘2019-Prius’. Bij ons rijdt de huidige hybride Prius sinds 2016 rond en de plug-in-Prius sinds vorig jaar. Voor een rigoureuze facelift is het dus eigenlijk nog te vroeg, maar gezien de wat mysterieuze teaser in de sneeuw komt het merk wel met nieuws op de proppen tijdens de grote autoshow.

In ons land zakken de verkoopcijfers van de Prius nogal in. Waar de vorige generatie rond 2009 met ruim 8.300 verkochte exemplaren als warme broodjes over de toonbank ging, bleef de verkoop vorig jaar op 437 stuks steken. Dit jaar lijkt dat aantal nog verder te zakken, getuige een huidige verkoopstand van 252 Priussen. In dat opzicht kan de auto in ons land wel een verkoopimpuls gebruiken, maar of een modeljaarupdate daarvoor gaat zorgen, is de vraag. Op 29 november weten we meer over de vernieuwde Prius, want dan staat de onthulling gepland.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen