Toyota komt in 2015 met waterstof-sedan

waterstof toyota in 2015 op de markt

Toyota licht een tipje van de sluier op over een toekomstige, op waterstof rijdende productieauto. Twee dingen zijn nu duidelijk: het wordt een sedan, en hij komt in 2015.

Erg veel informatie hebben we dus nog niet, maar het begin is er. In een tijd die in het teken staat van elektrische aandrijving zou je bijna vergeten dat er ook nog zoiets bestaat als waterstof. Een aantal jaren geleden had vrijwel elke autofabrikant wel een concept car met een zogenaamde brandstofcel, maar dat lijkt nu volledig ondergesneeuwd. Toyota gelooft er echter nog steeds in, en werkt hard aan een productieversie.

In 2011 stond op de Tokyo Motor Show een klein voorproefje in de vorm van de FCV-R Concept. Die auto was inderdaad een sedan en was met zijn lengte van 4,70 meter ruim twintig centimeter langer dan een Prius. Enige concurrent voor de waterstof-Toyota is momenteel de Honda FCX Clarity, die in de Verenigde Staten weliswaar niet te koop is, maar wel te leasen.

De ontwikkeling van brandstofcel-technologie is onderdeel van de onlangs versterkte samenwerking met BMW. Het is dus niet ondenkbaar dat de techniek die we in 2015 in de Toyota gaan aantreffen, ook door het Duitse merk gebruikt zal gaan worden.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen