Toyota JPN Taxi Concept blikt vooruit.

Vanochtend zagen we al een hele rits studiemodellen van Toyota voorbij komen. Deze JPN Taxi Concept sluit het rijtje concept-cars af. Dit is de nieuwe taxi van Toyota voor Japan. 

De JPN Taxi Concept is, zoals z’n naam wellicht al een beetje deed vermoeden, een voorproefje van de toekomstige taxi die Toyota in Japan wil gaan inzetten. Momenteel is de Crown Comfort (foto 14) nog altijd dé Toyota-taxi van Japan, maar dat model draagt nog altijd de jas die-ie in 1995 aantrok.

De 4,35 meter lange JPN Taxi Concept wordt aangedreven door een bijzondere hybride aandrijflijn. In plaats van een benzine– of dieselmotor drinkt hij lpg, wat de bedrijfskosten moet drukken. Zo op het eerste gezicht lijkt het de passagiers niet te ontbreken aan ruimte of luxe. Een digitaal display geeft relevante informatie en de stoelen zijn in standje ‘lekker liggen’ te zetten. Verder kenmerkt een strak en relatief clean design het binnenste van de Taxi Concept.

Opvallend zijn de zogeheten ‘fender mirrors’, de zijspiegels op de zijschermen. Sinds jaar en dag veelgebruikt in Japan, ook dit studiemodel lijkt ze gelukkig gewoon weer te krijgen. Voor de verandering zijn dit keer de richtingaanwijzers ook in de vooraan geplaatste zijspiegels weggewerkt. Toyota maakt nog geen melding van een mogelijke introductiedatum.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen