Toyota hint opnieuw naar hybride GT86

Toyota fluisterde al eens rond dat een extra pittige versie van de GT86 wellicht een hybride gaat worden. Op de IAA heeft het Japanse merk opnieuw gehint naar een GT86 met elektromotor.

Tegen het Engelse Autocar zou Koei Saiga, chef van Toyota’s motorenafdeling, gezegd hebben dat het best zou kunnen dat de Toyota-directie op korte termijn groen licht geeft voor een hybride GT86.

“De kennis en de middelen hebben we al lang en breed in huis,” vertelt Saiga. “We hebben het reguliere hybride-systeem van onze personenauto’s, bovendien beschikken racers als de TS030 LMP1 en de Prius GT300 over een erg krachtig hybride systeem. Ik denk niet dat het nog lang duurt voordat we toestemming krijgen om het te gaan proberen”, concludeert Saga.

Toyota heeft op de IAA al een behoorlijk opgepompte Yaris geparkeerd, de Hybrid-R concept. Ook dit beestje beschikt, zoals z’n naam natuurlijk al doet vermoeden, over een hybride-aandrijflijn. We zijn benieuwd of Toyota z’n GT86 dan ook van een CVT-bak gaat voorzien.

Over een te grote gewichtstoename maakt Saiga zich niet druk. “Ook een auto die iets zwaarder is door z’n accupakket kan, als we hem goed indelen, nog leuk zijn om te rijden”, vertelt Saiga. Verder kan Toyota z’n toekomstige hybride-coupé eerst nog onder handen laten nemen door Toyota Racing Development. Het TRD-pakket weet het gewicht van de Japanner al met 100 kilo te reduceren.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen