Toyota gaat draadloos (part 2)

Wireless Toyota charger

Om terug te komen op het eerdere bericht deze week van Toyota en de draadloze oplaadpunten, hierbij meer via elektrischeauto.nl > Enige tijd geleden meldde elektrischeauto.nl al dat Google was begonnen met het draadloos opladen van het elektrisch wagenpark. Deze week is bekend geworden dat Toyota een samenwerking is aangegaan met WiTricity, specialist in draadloze oplaadtechniek.

Over hoeveel geld er met de samenwerking gemoeid is, zijn de twee bedrijven opzettelijk, maar om onduidelijke redenen vaag. Wat wel duidelijk is, is dat de techniek waarvan WiTricity gebruik maakt, vergelijkbaar is met die van de Powermat, waarmee op draadloze wijze mobiele telefoons en  laptops kunnen worden opgeladen. Het verschil is natuurlijk de kracht: het systeem van WiTricity levert maar liefst 3.3 Kilowattuur. Daarmee moet het mogelijk zijn om tijdens het winkelen, wanneer de auto op de parkeerplaats staat, de wagen in ieder geval voor een gedeelte op te laden.

WiTricity belooft dat de toegepaste technologie geen schade toebrengt aan andere elektrische apparaten, zoals mobieltjes, laptops of – niet onbelangrijk – pacemakers van toevallige voorbijgangers.

Bron: elektrischeauto.nl

Laat wat van je horen