Toyota Furia Concept (Nieuwe Corolla) 2013

Nieuwe Corolla 2013

Na een aantal teasers zien we ‘m nu in z’n volledigheid: de Toyota Corolla Furia Concept. De compacte sedan is de overtreffende trap van Toyota’s nieuwe designtaal.

We hebben al eens een koplamp en een achterlichtje op ons afgevuurd gekregen in een kortstondige teasercampagne. Vergeet die kleine detailplaatjes, we hebben de Furia Concept nu volledig in beeld.

Deze Furia Concept geeft duidelijke hints naar de styling die we van de volgende Corolla kunnen verwachten. De naam Corolla kan voor ons Nederlanders een beetje verwarrend uitpakken. We hebben hier niet de opvolger van de Auris of iets dergelijks voor ons, die is immers net vernieuwd. Nee, de Corolla is aan de andere kant van de grote plas de naam voor een compact sedannetje van het Japanse merk. Bij ons is de Corolla opgevolgd door de Auris, maar de modelnaam bestaat dus gewoon nog wel. Ook wij hebben tussen 2007 en 2010 een sedanversie van de Auris als Corolla sedan in het gamma gehad. 

We zien duidelijk de nieuwe Toyota-neus die inmiddels al is doorgevoerd op de nieuwe Auris en Verso. “Met de Furia Concept gaan we voor een design met meer drama dat tegelijk een moderne high-tech uitstraling heeft”, aldus Bill Fay, General Manager van Toyota. Als we hem vergelijken met de Corolla sedan zoals die bij ons nog op de markt is geweest, kunnen we niet anders stellen dan dat de designers een behoorlijk ontwerp hebben neergezet. Het blijft natuurlijk een concept, maar het eerste levensteken ziet er veelbelovend uit.

De voorruit lijkt redelijk vlak te liggen en het dak heeft een behoorlijk aflopende lijn. Met name het front lijkt zich graag in het asfalt vast te willen bijten. Toyota strooit uiteraard met wat led-verlichting, die zowel in de voor- als achterlichtunits zijn verwerkt. Voor een net even stoerdere uitstraling zijn koolstofvezel delen verwerkt op de wielkasten en de bumpers, denk die er wel even af voor het definitieve productiemodel. Hetzelfde geldt voor het 19-inch lichtmetaal.

Technische specificaties kunnen we nog niet melden, het blijft immers een concept-car. In het productiemodel verwachten we de bekende Toyota motoren alsmede een Hybrid-uitvoering. Het enige cijfermateriaal geeft inzicht over het formaat van het studiemodel. Hij meet 4,62 m in de lengte en 1,81 m in de breedte. De wielbasis van 2,70 m belooft behoorlijk wat plek voor de achterpassagiers. Ter vergelijking: de Volkswagen Jetta meet hier 2,65 m. Met 1,43 m blijft de hoogte beperkt, wat zorgt voor een sportief voorkomen maar misschien iets minder blije gezichten van langere achterpassagiers. 

*UPDATE* Meer beeldmateriaal van de Furia beschikbaar!

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen