Toyota Fun-Vii is de toekomst

Toyota fun vii concept

Tokio –  Toyota toont in Tokio een concept car die een voorbode is van “een niet al te verre toekomst waar mensen, auto’s en maatschappij met elkaar verbonden zijn”. In “20XX” kan het zover zijn, wanneer dat ook moge zijn. De 4.020 mm lange Fun-Vii (Vehicle, interactive en internet) is een walhalla voor iedereen die dol is op gadgets die passen bij smartphones en tablets. Toyota brengt het idee van de applicaties en interactieve middelen echter naar een hoger niveau.

Met het gemak van het downloaden van een applicatie kan het exterieur van het voertuig worden gebruikt als reclamezuil en/of om berichten en andere informatie met anderen te delen. Men kan er ook voor kiezen om een motiefje of kleurtje naar eigen smaak te projecteren op het exterieur. Met behulp van een smartphone is dit gemakkelijk in te stellen.

De Fun-Vii is in staat om verbinding te maken met andere voertuigen die in de buurt aanwezig zijn. Zo neemt de auto altijd waar of een andere auto zich in een dode hoek bevindt. Ook kan het contact maken met vrienden die in de buurt rijden. De bestuurder kan kiezen om zelf de touwtjes in handen te nemen of de Toyota zelf te laten besturen. Op speciaal aangewezen plaatsen kan de elektrisch aangedreven bolide zich draadloos opladen.

Het futuristische interieur biedt plaats aan drie personen die zich in een omgeving bevinden waar alles interactief is. Met spraakherkenning kunnen zaken als het weer en de navigatie worden geprojecteerd.

Tokyo Motor Show

 Woensdag 30 november breekt het spektakel los op de Tokyo Motor Show. Toyota maakte ons al warm met de Aqua (met onderhuidse techniek die we in Europa terug gaan vinden in de Yaris Hybrid), de brandstofcel FCV-R concept, de elektrisch aangedreven iQ concept en de GT 86 86 coupé.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen