Toyota FT-86 verkent het Duitse dorpsleven

Toyota spyshot FT-86 Supra 2011germany

Het Toyota-concern blijft ons maar lekker maken met fraaie concept-cars van het trio sportwagens van Toyota, Scion en Subaru. Deze prototypes tonen aan dat ook het testprogramma op volle toeren draait Toyota test in de buurt van de Nordschleife – waar anders? – met de nieuwe FT-86. Dat is de achterwielaangedreven sportauto waarmee Toyota z’n sportieve imago van weleer (MR2, Celica, Supra) weer wil laten herleven. De lancering van de auto laat nog even op zich wachten, maar het normaal altijd zo terughoudende Toyota wilde in z’n enthousiasme al wel de motorspecificaties met ons delen.


De FT-86 krijgt een 2,0-liter boxermotor onder de kap. Dat is al bijzonder voor een Toyota, maar het is ook nog eens voor het eerst dat het Japanse merk de nieuwe D-4S benzine-injectie toepast. Dit systeem zorgt voor directe inspuiting in combinatie met inspuiting in de inlaatkanalen. Het resultaat is zowel meer vermogen als meer trekkracht. Dit alles gaat overigens niet ten koste van het brandstofverbruik en de uitstoot, belooft Toyota.
Wanneer Toyota de productieversie van de FT-86 onthult, is nog niet duidelijk. De thuiswedstrijd die Tokyo Motor Show heet zou een mooie gelegenheid zijn, maar het is goed mogelijk dat het Japanse merk wacht op de LA Auto Show (november), de NAIAS (januari) of de Autosalon van Genève (maart). Wél wil Toyota al zeggen dat de FT-86 halverwege 2012 bij de dealers staat. 

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen