Toyota en Gazoo onthullen FR Concept Platinum

Toyota+GRMN+Sports+FR+Concept+Platinum+001

AMSTERDAM – Net voor de jaarwisseling stuurde Toyota in samenwerking met tuningpartner GRMN (Gazoo Racing tuned by MN) teasers de wereld in van een nieuwe conceptcar. Inmiddels is die auto volledig te aanschouwen.

Krachtkuur

Het model heet voluit GRMN Sports FR Concept Platinum en is in feite een aangepaste Scion FR-S, de Amerikaanse tweelingbroer van de Toyota GT86. Gazoo Racing pakt niet alleen het uiterlijk aan. De standaard 200 pk leverende 2,0 liter boxermotor werd op een behoorlijke krachtkuur gezet. Het gevolg is dat de vierpitter nu 330 pk en 431 Nm produceert. Dat is een behoorlijk vermogensverschil. De technici hebben dit bereikt door de toevoeging van zowel een turbo als supercharger. Schakelen gebeurt met een manuele zesbak.

Tokio

De carrosserie van de GT Concept Platinum is voorzien van nieuw bumperwerk, een gigantische achtervleugel en andere wielen. Over dat laatste: rollen doet het model op 18 inch in de maat 245/40 vóór en 265/35 achter. Tijdens de autosalon van Tokio debuteert deze Platinum.

Kogel

En hoe zit het met een snellere versie van de reguliere GT86 en tweelingbroer Subaru BRZ? Klanten van Toyota en Subaru vragen namelijk om een krachtigere versie van deze modellen. Volgens de Toyota-woordvoerder is de kogel nog niet door de kerk om die auto op de markt te brengen. “Als Toyota verstandig is, dan luistert het merk naar de klanten”, zegt hij tegenover Autovisie.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen