Toyota: eerst nieuwe Supra, daarna pas ‘MR2′

Supra-impressie-Speedhunters-01 Nieuwe MR2

Toyota heeft de smaak te pakken met sportieve auto’s ontwikkelen, en momentum, dat moet je vasthouden. Hoofdingenieur Tetsuya Tada laat weten dat de Supra-opvolger er, op expliciet verzoek van opperhoofd Toyoda, ‘asap’ komt.

In een interview met Asia Online laat de Japanner weten dat er voor de ontwikkeling van een nieuwe sportwagen ‘minstens 5 jaar’ uitgetrokken wordt. Dit was bij de GT86het geval, en dus ook bij de aankomende modellen. Hoe ver ze al met de Supra zijn is niet bekend, maar dat wordt op zijn laatst 2017/2018. Volgens de geruchten moeten we echter eerder aan 2015 denken.

Over de invulling van vorm en layout van de sportwagens staat nog niets vast, maar als ik zonder voorkennis en gok moest wagen, dan zei ik: blok voorin, aandrijving op de achterwielen, en de MR2-opvolger een middenmotor. Maar ik heb de geruchten tegen me, want deze spreken over een middenmotor.

Wat precies de rol van BMW gaat zijn in de sportwagen is ook nog onduidelijk, maar het zou wel een beetje een anticlimax zijn als de nieuwe Supra een gerebadgede i8zou worden.

Bovenstaande geldt vooral voor hen die hopen op een dikke V6 gekopppeld aan een hybride-systeem, a la Honda NSX. Vooralsnog moeten we echter maar wachten totdat het Toyota (dit jaar naar verwachting weer de grootste fabrikant ter wereld) behaagt iets met de buitenwereld te delen, maar dat hybride-verhaal, dat houden we er in.

Laat wat van je horen