Toyota Auris op de crosstoer

Een Toyota Auris die wat hoger op de poten lijkt te staan, en verder flink is beplakt met camouflagemateriaal, wat kan dat zijn? Een Auris die geheel volgens de laatste trend een opruigbeurt heeft ondergaan, natuurlijk!

Op zich zit Toyota goed in de cross-overs en SUV’s. Het was er al vroeg bij met de RAV4. Ze hadden tot begin dit jaar de Urban Cruiser maar daartussen is altijd ruimte voor nog een model dat wat avontuurlijker oogt. Je neemt gewoon een Auris, zet ‘m wat hoger op de wielen, monteert er andere bumpers op en klaar ben je. Een Auris Cross, zoals we hem maar zullen noemen, is een antwoord op auto’s als de Volvo V40 Cross Country.

Mogelijk krijgt de opgeruigde Auris net als de Zweed ook vierwielaandrijving (alleen als T5). Onze spionagefotografen maken ons opmerkzaam op de andere plek van de uitlaatdemper. Dat zou gedaan kunnen zijn om ruimte te maken voor vierwielaandrijving. In Japan kun je de gewone Auris nu al als 4WD bestellen.

Waarschijnlijk ondergaat de Auris Hybrid niet de ‘cross-behandeling’. In de strijd tegen de CO2-uitstoot is het nu eenmaal niet slim om een auto hoger te maken, te voorzien van bumpers die minder gestroomlijnd zijn en op grotere wielen te zetten.

Een woordvoerder van de Nederlandse Toyota-importeur kan nog niets loslaten over de eventuele komst van een opgeruigde Auris.

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen