Toyota Auris komt er ook als Wagon

Auris Wagon 2013

De tsunamiramp van vorig lijkt Toyota sterker te hebben gemaakt dan ooit. Het Japanse merk slingert evenzo makkelijk van praktische gezinsauto´s naar begeerlijke sportwagens als terug. Ook in de pijplijn zit namelijk de Auris Wagon. Hier zien we hem.

Toyota heeft (in Europa) een paar mindere jaren achter de rug en probeert momenteel op alle mogelijke manieren weer terug te krabbelen naar de hoogste regionen. De LFA en GT86 zijn daarvoor bedacht, maar slechts als imagebuilders. De echte klappers zitten natuurlijk in de massaproductie van modellen als de Aygo, Prius, Avensis en Auris. Om de winstkansen te vergroten verschijnen er meer carrosserievarianten op basis van die modellen. Zo staat sindskort de Prius Wagon in de showroom. En ook van de nog niet geïntroduceerde nieuwe Auris komt zo´n variant. De stationwagen is immers nog onveranderd populair onder het Europese koperspubliek.

Halverwege 2013
Naar het uiterlijk van de Auris Wagon hoeven we eigenlijk niet eens te gissen. Onlangs lekte in Brazilië een folder van de nieuwe Auris uit. Wanneer we die foto’s naast deze spyshots leggen zijn er duidelijke overeenkomsten te zien in de grille en koplampen. Op de achterzijde na natuurlijk, die laat zich nog wel moeilijk raden. Het duurt dan ook nog wel even voordat de Auris Wagon voorgesteld wordt, waarschijnlijk in de tweede helft van 2013.

Aandrijflijnen
De aandrijflijnen voor de Auris Wagon zullen waarschijnlijk één-op-één worden overgenomen van de hatchback. Dit zou betekenen dat dit de eerste hybride wordt in het segment van de compacte stationwagen. De onthulling van de nieuwe vijfdeurs Auris staat voor de Autosalon van Parijs op de planning.

Bron: autowereld.com

Laat wat van je horen