Toyota Aqua (Prius C): 60.000 orders in Japan

Prius C Toyota Aqua Yaris Full-Hybrid

Het loopt momenteel storm bij Japanse Toyota-dealers. Maandag 26 december was de verkoopstart van de compacte Prius in het thuisland, maar voor aanvang waren er al 60.000 pre-orders binnen.

Maandelijks hoopt Toyota in Japan zo’n 12.000 Aqua’s te verkopen, de auto die in de rest van de wereld als Prius C door het leven gaat. Wie daar nu een Aqua koopt, moet ongeveer 4 maanden wachten op de uitlevering.

De afmetingen van deze hybride-aangedreven Japanners zijn 3.9m x 1.7m x 1.4m, de wielbasis telt 2.550 millimeter. Dit betekent dat de Prius C een fractie groter is dan de nieuwe Yaris. Onder de kap komt een benzinemotor te liggen met 74 pk en 111 Nm. Deze is gekoppeld aan een elektromotor die 61 pk en op zijn piek 169 Nm aan koppel afgeeft. Volgens de Japanse testcycles komt het verbruik uit op 2,8 liter / 100 km.

De Aqua/Prius C zal alleen niet naar Nederland komen. Hier krijgen we over ongeveer 6 maanden de Toyota Yaris Hybrid immers al. Wel hebben wij al gesproken over dat de Prius C / Aqua dezelfde aandrijving krijgt als de Yaris Full hybrid dus we kunnen zeggen dat de Yaris ook lekker zuinig is en 2.8 liter op 100 km kan rijden. Kom maar op met de nieuwe Yaris!

Bron: groen7.nl

Laat wat van je horen