Toyota, Aisin en Denso steken geld in autonoom rijden

Er wordt een nieuw bedrijf opgericht dat Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) is gedoopt en zijn bestaansrecht ontleent aan de ontwikkeling van autonoom rijden.

Om een succes te maken van de zelfrijdende auto lijkt het onvermijdelijk dat verschillende partijen samenwerken. Toyota heeft alvast de samenwerking gezocht met twee andere Japanse grootheden uit de autoindustrie, Aisin en Denso. Samen gaan de bedrijven software ontwikkelen om autonome auto’s aan te sturen.

Door de drie bedrijven wordt een bedrag van in totaal 300 miljard yen (2,31 miljard euro) geïnvesteerd. Volgens Toyota is er nu een transitie gaande in de autowereld. Softwareontwikkeling en big data worden belangrijker dan ooit tevoren. Sinds 2016 bestaat het Toyota Research Institute al, dat onderzoek dat naar kunstmatige intelligentie, autonoom rijden en robotica. Daar komt nu dus het Toyota Research Institute-Advanced Development (TRI-AD) bij.

De Toyota e-Palette, een rechthoekige, doeltreffende en zelfrijdende Toyota, is één van de meest sprekende voorbeelden van autonoom rijden van het merk. Maar ook de Toyota i-reeks heeft autonome eigenschappen. Zou het dan een kwestie van tijd zijn voor dergelijke voertuigen op de weg te zien zullen zijn?

Beeld: Toyota Concept-i, een auto met autonome eigenschappen

Bron: groen7.nl

Laat wat van je horen

*