Touwtrekken om Toyota GT86 Cabrio

In maart, op de Autosalon van Genève, presenteerde Toyota de FT86 Open Concept, een voorproefje van een opengewerkte GT86. De komst van die auto blijft een welles/nietes-verhaal tussen Toyota en partner Subaru.

Een maand na de beursgang van de FT86 Open Concept kregen we te horen dat de directie van Subaru niet gecharmeerd was van het studiemodel. De leiding zou niet op de hoogte zijn gesteld van Toyota’s plannen om een dakloze GT86 te maken, en verklaarde geen toekomst te zien in de cabrio.

Subaru is van mening dat de metamorfose van Coupé naar Cabrio ten koste zou gaan van de veiligheid en het karakter van de GT86/BRZ. Op de Tokyo Motor Show heeft Subaru topman Yasuyuki Yoshinaga tegen Autonews gezegd dat er absoluut geen GT86 of BRZ zonder dak op de markt komt. Er zou te veel aan de auto aangepast moeten worden om het voor elkaar te krijgen.

Dit is opvallend, omdat Didier Leroy van Toyota in Genève tegenover hetzelfde Autonews verkondigd zou hebben dat de GT86/BRZ oorspronkelijk als cabriolet is ontwikkeld. Om de geruchten definitief de wereld uit te helpen, sloot de Subaru-topman deze week z’n interview af door te zeggen: “Wij bouwen de auto’s. Als wij hem niet maken, gebeurt het ook niet.” Zo, dat is duidelijk.

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen