Spyshots nieuwe Prius

De ontwikkelingsafdeling van Toyota heeft de nieuwe Prius zeer hoog op de prioriteitenlijst staan. Vandaag krijgen we meer informatie over de nieuwe hybride-koning.

In 2000 keken we in Europa in eerste instantie maar wat gek op van die vreemde sedan met zowel een benzine– als een elektromotor onder de kap. Niemand had destijds gedacht dat de tweede generatie van de Toyota Prius – die in 2004 z’n gezicht liet zien – zou uitgroeien tot een begrip in autoland. Inmiddels draait de derde generatie alweer mee sinds 2009, en Toyota acht de tijd rijp voor een opvolger.

Eind juni schreven we dat de nieuwe Prius niet in de lente van 2015, maar in december van dat jaar van de band gaat lopen. Vandaag komen we via Automotive News te weten dat de Prius met twee verschillende accupakketten op de markt verschijnt. De goedkopere instapversie krijgt een nikkel-metaalhydride-accu, de tweede een lithium-ionpakket.

Koei Saga, hoofd van Toyota’s aandrijflijnen, zegt verder dat het zelfs mogelijk is dat er een vierwielaangedreven Prius komt. Ook zou de nieuwe Prius in een aantal nieuwe vormen verschijnen, we kunnen dus meer verwachten dat een station- en een hatchback.

 

Bron: Autoweek.nl

Laat wat van je horen