Sportwagen Toyota FT-86 krijgt 2,0 liter boxermotor, laag zwaartepunt en achterwielaandrijving

ft-86 2011 press photo
De productieversie van de markant vormgegeven FT-86 zal Toyota’s eerste model zijn waarin het boxermotorconcept van Fuji Heavy Industries wordt toegepast. Deze soepele krachtbron wordt gecombineerd met Toyota’s geavanceerde D-4S injectiesysteem. De FT-86 beschikt niet alleen over een laag zwaartepunt, maar ook over een zorgvuldig uitgebalanceerde vermogens/gewichtsverhouding. En er is nog zo’n sportieve bouwsteen: achterwielaandrijving. De Toyota FT-86 wordt medio volgend jaar op de markt verwacht. Consumentenprijzen zijn nog niet bekend.

Het productiemodel, dat over een geheel nieuw platform beschikt, zorgt voor uitgebalanceerde stabiliteit en wendbaarheid en geeft de auto een dynamisch bochtengedrag. Zowel bij insturen als uitaccelereren. Centraal bij het productiemodel van de FT-86 staat het idee van een unieke balans, dat dankzij de compacte afmetingen, het lichtgewicht design en het lage zwaartepunt, garant staat voor de best mogelijke vermogens/gewichtsverhouding.

De voorin geplaatste 2,0 liter benzinemotor is het resultaat van een samenwerking tussen Fuji Heavy Industries (Subaru) en Toyota, waarbij beide fabrikanten hun technische knowhow en passie voor sportwagens combineren. Fuji Heavy Industries levert de nieuw ontwikkelde boxermotor die door Toyota voorzien wordt van zijn D-4S inspuittechnologie. Dit systeem zorgt voor directe inspuiting in combinatie met inspuiting in de inlaatkanalen. Het resultaat is zowel meer vermogen als meer trekkracht. Dit alles gaat overigens niet ten koste van het brandstofverbruik of de milieuprestaties. Schakelflippers op stuurwiel De laag in de sportwagen ingebouwde viercilinder wordt gecombineerd met een handgeschakelde of automatische transmissie, beide met zes versnellingen. De handgeschakelde transmissie maakt snel en nauwkeurig schakelen mogelijk, terwijl met de automatische transmissie op sportieve wijze geschakeld kan worden met behulp van schakelflippers op het stuurwiel. Het vermogen wordt op effectieve wijze overgebracht naar de achterwielen via een differentieel met beperkte slip. Totaal nieuw platform. Bron: toyota pers info (pers bericht)

 

Laat wat van je horen