Sportwagen Subaru-Toyota is er een van een drieling

Scion Subaru Toyota 2011

New York –  De vrijage tussen Subaru en Toyota levert niet één, niet twee, maar drie baby’s op. Naast de sportwagens onder eigen label brengt ook Scion een versie uit. Op het geboortekaartje van de Amerikaanse Toyota-dochter prijkt de naam FR-S Concept.

Het Toyota-concern doet in New York aangifte van de boreling , want daar is de sportcoupe voor de eerste maal aan het publiek getoond. De wagen lijkt als twee druppels water op de Toyota. Na de presentatie van de FT-86 II, de Toyota-telg, is het nu wachten op de derivaat van Subaru.

Scion heeft overigens niets met de ontwikkeling en productie van de sportcoupe te maken. Het zustermerk van Toyota levert louter de logo’s aan. De ontwikkeling is sowieso geheel in handen van Subaru, dat tevens haar productiefaciliteit beschikbaar stelt. De Japanse autobouwer lepelt bovendien haar karakteristieke boxermotor in het vooronder van de achterwielaangedreven tweezitter.

Zowel Toyota als Subaru stellen nog dit jaar de definitieve versie voor. Waarschijnlijk gaat de Toyota-variant Celica heten. Een naam voor de Subaru is nog niet bekend. De verkoopstart ligt voor de jaarwisseling. Scion volgt volgend jaar. In tegenstelling tot Toyota en Subaru is de Scion niet voor Europa beschikbaar.

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen