Sportieve Toyota Auris ‘een mogelijkheid’

Sportieve Auris 2013

De Toyota Auris staat momenteel nog vooral bekend om z’n fiscaal zeer aantrekkelijke hybride versie, maar daar zou wel eens verandering in kunnen komen.

Volgens Autocar overweegt Toyota namelijk een sportieve versie van de Auris. Karl Schlicht, chef product planning van Toyota, meldt: “Een snelle Auris heeft niet de hoogste prioriteit, maar er is ruimte om te experimenteren. Voorwaarde is wel dat de gewone versies van de Auris goed genoeg verkopen.”

Toyota hoopt met de nieuwe Auris z’n marktaandeel in het Europese C-segment te verhogen van 4,5 naar 5,5 procent. De introductie van de Auris Wagon speelt daar een belangrijke rol bij: die auto moet voor een kwart van de Auris-verkopen gaan zorgen.

In het verleden heeft Toyota al eerder sportieve hatchbacks in het C-segment gehad. Zo was er aan het begin van deze eeuw de Toyota Corolla T-Sport, met atmosferische viercilinder en 192 pk. De sportiefste Auris van de eerste generatie had opvallend genoeg een diesel onder de kap: de Auris 2.2 D4-D D-CAT GT180 met 177 pk.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen