Spionage: de nieuwe Toyota Prius in echte vorm

Nadat Toyota de nieuwe Prius lange tijd alleen als ‘mule’ de weg op stuurde, hebben we nu de daadwerkelijke auto voor de lens gekregen.

We kregen deze foto van AutoWeek-lezer R. de Jong, die de auto in de Ardennen betrapte. Hij mailt dat hij en z’n passagier vermoedden dat het om een gecamoufleerde Toyota ging en dat vermoeden klopt: het kenteken is Belgisch en Toyota heeft een technisch centrum in de buurt van Brussel.

De vorm van de auto wijst er vervolgens op dat dit wel de nieuwe Prius moet zijn. Die auto wordt later dit jaar onthuld, dus qua timing klopt het ook dat we nu een gecamoufleerd prototype zien.

Eerdere prototypen leken meer op de huidige Prius, en we kunnen nu dus concluderen dat dat ‘mules’ waren (nieuwe techniek onder een oud koetswerk).

De nieuwe Prius combineert weer een elektromotor met een 1,8-liter benzinemotor. De auto krijgt een lichter accupakket en ook het nieuwe, modulaire TNGA-platform zorgt ervoor dat de auto lichter wordt. Hierdoor moet het verbruik verder dalen.

Waarschijnlijk onthult Toyota de nieuwe generatie Prius in het najaar op de Tokyo Motor Show. Het gaat alleen om de reguliere versie, de Prius Plug-in komt in een later stadium.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen