Speelgoed: Toyota Camatte Concept

Toyota_Camatte_Con_1013915q

TOKYO –  Toyota staat niet alleen op autoshows, maar is ook op de speelgoedbeurs in Tokio aanwezig. Daar presenteerden de Japanners de Camatte Concept.

De auto ziet er vrij simpel uit en dat is hij ook. Toyota wil namelijk dat ouders en hun kinderen met een dergelijke auto het plezier van rijden en het knutselen aan auto’s kunnen ervaren. Om te laten zien hoe auto’s in elkaar zitten, heeft de Camatte een hele simpele body gekregen, waarvan de panelen gemakkelijk te verwijderen en te vervangen zijn.

Toyota presenteerde twee verschillende body’s met de namen Sor en Daichi. In video wordt getoond hoe er snel van complete carrosserie kan worden gewisseld.

De Japanners menen zelfs dat kinderen kunnen leren autorijden in de Camatte. In het interieur is er daarom plek voor drie personen, waarbij de bestuurder in het midden zit en de passagiers daar schuin achter. De ouders kunnen hierdoor ingrijpen als het kind rijdt. Toyota benadrukt dat kinderen alleen moeten gaan rijden in de Camatte op afgesloten locaties, zoals een kartbaan.

bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen