PSA groep komt met pickup met als basis de HiLux

PSA Group – voorheen PSA Peugeot-Citroën – heeft een pick-up op de planning staan. Het lijkt er sterk op dat de Toyota Hilux als basis zal gaan dienen voor het werkpaard. Begin april maakte de PSA Group, naast een naamswijziging, zijn plannen voor de toekomst bekend.

De komende vijf jaar zouden we liefst 26 nieuwe personenauto’s en acht nieuwe bedrijfswagens kunnen verwachten. Onderdeel van die bedrijfswagens is een splinternieuwe pick-up voor het Franse concern. Volgens het Britse Parkers zal dat werkpaard niet in eigen beheer worden ontwikkeld.

In plaats daarvan zou PSA Group gaan winkelen in het magazijn van Toyota, waar de Hilux in het winkelwagentje is gelegd. Het is nog niet bekend wanneer de productieversie op de markt verschijnt en waar hij uiteindelijk verkocht zal woren.

Toyota en Peugeot-Citroën zijn geen vreemden van elkaar. Zo hebben de merken al jaren een drietal in het A-segment, momenteel de Toyota Aygo, Peugeot 108 en Citroën C1. Ook wordt in bedrijfsautoland al het een en ander gedeeld in de vorm van de Toyota ProAce, Peugeot Expert en Citroën Jumpy.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen