Prius in 2020 belangrijkste Toyota voor VS

Prius concept

Toyota gelooft heilig in het Prius-label. Het merk verwacht zelfs dat de Prius in 2020 het belangrijkste model op de Amerikaanse markt is.

Dat heeft Bob Carter, vice president Sales van Toyota USA, tegen Automotive News gezegd. “De Prius verwijst de Camry aan het einde van het decennium naar de tweede plek in onze Amerikaanse verkooplijsten. En dat zal niet zijn omdat de verkopen van de huidige nummer één, de Camry, instorten.”
Momenteel is Toyota de grootste hybridefabrikant van de wereld. Op de NAIAS in Detroit voegt het merk een MPV-variant van de Prius aan het portfolio toe. Bovendien meldt een woordvoerder dat er nog een concept-car voor een ander Prius-derivaat te zien is in Motor City.
Voor de MPV op basis van de Prius heeft Toyota de naam Alpha in gedachten. De MPV heeft niet de nikkel-metaalhydride accu’s van de huidige Prius, maar moderne lithium-ion accu’s. De Alpha is 30 centimeter langer dan de Prius zoals we die nu kennen en is een zevenzitter. De Hybrid-X Concept uit 2007 is een belangrijke indicatie van hoe de Alpha eruit komt te zien.

Laat wat van je horen