Patentbeelden open Toyota GT-86 (FT-86)

Als concept-car hebben we hem al gezien, die open versie van de Toyota GT-86. Vandaag doken de patentbeelden op van de luchtige Toyota met de kap dicht.

Eerlijk is eerlijk, na het zien van de FT-86 Open Concept is aan het gissen naar het uiterlijk van de open GT-86 natuurlijk een einde gekomen. Wat we nog niet eerder zagen, is hoe de Japanner er uit komt te zien met de kap dicht.

Dit drietal afbeeldingen verscheen op de website van Car & Driver. De lijn van de auto lijkt niet al te veel door het stoffen dak te worden beïnvloed. Toyota heeft er een hele kluif aan om van de dakloze GT-86, die daardoor iets aan stijfheid verliest, net zo’n leuk speelmonster te maken als de reguliere GT-86. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ook de Subaru BRZ en het tot Scion gerebadgete exemplaar de cabrio-behandeling ondergaan. Verwacht trouwens niet dat het daadwerkelijke productiemodel FT-86 gaat heten. De concept-versie van de GT-86 droeg dezelfde naam, we gaan er van uit dat ook z’n dakloze broertje gewoon als GT-86 door het leven zal gaan.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen