Oer-hybride wordt lichter en zuiniger

De nieuwe generatie van de Toyota Prius komt er bijna aan. De nieuwe generatie wordt lichter en zuiniger. Dat belooft Jim Lentz, CEO van Toyota Noord-Amerika, althans in een interview met de Detroit Free Press.

De nieuwe Prius wordt de eerste auto van het merk die gebruikmaakt van de Toyota New Global Architecture (TNGA). Deze modulaire basis zal op veel toekomstige Toyota’s terugkeren en het gebruik ervan zorgt voor flinke kostenbesparingen. Lentz bevestigt dat de Prius een lager verbruik krijgt.

Het gewicht van de auto zal door nieuwe techniek waarschijnlijk ook dalen. In de eerste plaats moet de TNGA-techniek daartoe bijdragen, maar ook een lichter accupakket moet voor een reductie zorgen. De nieuwe Prius wordt ‘spoedig’ onthuld, aldus de topman. Dat zal in elk geval dit jaar zijn, maar Lentz wilde geen concrete introductiedatum noemen. Het is echter goed mogelijk dat Toyota de Tokyo Motor Show kiest voor het publieksdebuut. De nieuwe Prius Plug-in komt waarschijnlijk volgend jaar pas.

Overigens was het eigenlijk de bedoeling dat de Prius al eerder onthuld werd. De Toyota-directie was echter niet blij met het originele ontwerp en besloot zodoende tot een latere introductie met een aangepast ontwerp.

Bron: autoweekk.nl en autoblog.com

Laat wat van je horen