Nu echt de FT-86 in de Toyota folder

Toyota_FT-86_brochure_01

Via autoblog.nl > Huh? Maar hadden we die eerder deze week niet al? Ja, maar dat was de Modellista-versie. Als onze bron ons niet misleidt dan zien we hier de standaard fabrieks-FT-86 zoals jij en ik die via de officiële Toyota-kanalen kunnen kopen.

We zien de brochure, in het Japans uiteraard, maar gelukkig was er een Japanner in de buurt om de vertaalslag naar het Engels te maken. Op de derde pagina vind je de optionele Aero kits (Type-A links, Type-B rechts), die zijn niet vertaald.

Plaatjes kijken kan zoals gewoonlijk in de gallery, uw mening (nogmaals) dumpen in de comments. Op het eerste gezicht ben ik wat teleurgesteld over met name de lichten, deze ogen te lief voor een auto die in de eerste plaats sportiviteit moet uitstralen. Het is nog even afwachten tot de pers in de auto kan rijden, eerst beleeft hij zijn debuut op de Tokyo Motor Show. Ik ben wel erg benieuwd naar zijn rijgedrag. De layout is goed, nu is het nog even te bezien hoe het boxer-blok presteert.

Wat naar voren komt uit de folder: de FT-86 heeft LED-achterlichten, daarnaast wordt er een duidelijke vergelijking met de 2000GT getrokken. Het lijkt er op dat de designers zich qua raamlijn hebben laten inspireren door het klassieke Toyota-model.

Bron: autoblog.nl

 

Laat wat van je horen