Nóg een Toyota Aqua-concept: de PremiAqua

Morgen opent de Tokyo Motor Show z’n poorten, en Toyota gaat er een hele rits concept-cars tonen. Vandaag wordt er vlug nog eentje aan de line-up toegevoegd.

Toyota heeft ons al een hele verzameling getoond van studiemodellen die hun technische basis delen met die van de Aqua. Deze kortere hatchback-versie van dePrius, die in de Verenigde Staten weer als Prius C door het leven gaat, is al omgetoverd tot een extra sportief exemplaar en ook eendakloze variant mocht niet aan het concept-gamma ontbreken.

Vandaag krijgen we de PremiAqua op ons scherm, zoals z’n naam al doet vermoeden een ‘premium versie’ van de reguliere Aqua. We zien een vijfdeurs hatchback die aan de voorzijde opvalt door z’n Lexus-achtige grille en bijbehorende gedurfd vormgegeven koplampen. Rondom wordt een subtiele bumperkit gemonteerd en aan de achterzijde komen we een ware diffuser tegen. Gewijzigde, ditmaal van led-techniek voorziene, achterlichtunits sieren de bilpartij van de hybride Japanner.

Het interieur is overgenomen uit de reguliere Aqua, al is er op leer niet bespaard. Onder de kap houdt een 1,5-liter vierpitter zich schuil die gekoppeld is aan een elektromotor. Ga er maar niet van uit dat de PremiAqua, of welke andere Prius-met-afgekapte-kont dan ook, hier binnenkort op het asfalt verschijnt.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen