Nog een nieuw model Prius

De nieuwe Prius is net uit en Toyota komt er direct overheen met een ander model Prius. Zal dit nog een variant zijn? Tijdens de New York International Auto Show zal Toyota een nieuwe variant van zijn innovatieve model tonen.

De vierde generatie Prius – we hebben er al mee kunnen rijden – heeft van Toyota wederom een excentrieke verpakking meegekregen. De nieuweling valt zelfs enige overeenkomsten met waterstofbroer Mirai niet te ontzeggen. Toyota heeft vandaag een teaser getoond waarop we een minimaal stukje van een nieuwe variant van de Prius kunnen zien.

Geen mysterie zonder een paar onduidelijkheden. De huidige Prius kennen we alleen nog als hybride. Het is goed mogelijk dat Toyota in New York de plug-inversie zal presenteren, een auto die wellicht andere designelementen krijgt om zich van de reguliere hybride te onderscheiden. Ook is mogelijk dat Toyota in New York de nieuwe Prius C lanceert, een hatchback met hybridetechniek die onder andere in de Verenigde Staten te koop is. De derde mogelijkheid is de onthulling van een nieuwe Prius Wagon. We wachten af. Op 23 maart wordt de auto in zijn geheel getoond.

bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen