Nieuwe Toyota Prius begin september al onthuld

Toyota gunt de primeur van de nieuwe Prius aan Las Vegas. Een week later vindt de IAA-autobeurs van Frankfurt plaats, dus de kans is groot dat we de Japanse hybride daar ook gaan aantreffen.

Volgens Autonews.com wordt de nieuwe, vierde generatie Prius op 8 september onthuld tijdens een speciaal persevenement in Las Vegas. Blijkbaar wilden de Japanners niet wachten tot hun ‘eigen’ autobeurs in Tokyo (eind oktober) en wordt de primeur gegund aan de gokstad in de Amerikaanse staat Nevada.

Dat is voor ons Europeanen in dusverre goed nieuws dat je ervan uit mag gaan dat Toyota de nieuwe Prius ook parkeert op de IAA in Frankfurt, die op 15 september zijn poorten opent voor het journaille. De publieksdagen lopen van 17 tot en met 27 september.

De nieuwe Prius staat op een nieuw platform en wordt lichter dan het huidige model. Uiteraard heeft Toyota de techniek aangescherpt, al zal de basis nog steeds worden gevormd door een benzine- en elektromotor. De ‘gewone’ hybride wordt eerst gepresenteerd, later volgt de plug-inhybride.

We hebben tot op heden nog weinig concreets van de hybride gezien, de auto is alleen nog ingepakt gespot, maar het is al wel duidelijk dat er aan de oervorm weinig verandert. Een blik op de spionagefoto’s leert dat de knik tussen motorkap en voorruit wel iets groter lijkt te gaan worden. Hoe de nieuwe Prius er zonder zwarte verpakking uitziet, zullen we begin september weten, al dan niet na een serie teasers …

Laat wat van je horen