Nieuwe Toyota Granvia gepresenteerd

In februari dit jaar stelde Toyota de nieuwe, zesde generatie van de Hi-Ace aan de wereld voor. Van die besteller en personenbus is nu een luxueuze versie gepresenteerd, die in Australië als Granvia door het leven zal gaan.

De kakelverse Hiace krijgt in Australië een tweelingbroer die is gericht op personenvervoer: de Granvia. Van de Hiace bestaat al een personenbus, maar deze Granvia gaat net even verder dan die vijf- of zelfs twaalfzitter.

De Granvia is zoals gezegd gebaseerd op de Hiace, maar krijgt toch een eigen snuit én een eigen bilpartij. De neus onderscheidt zich met eigen koplampen en een werkelijk enorme verchroomde gapende muil van zijn Hiace-broeders. Achterop zien we verlichting die niet alleen een verticaal, maar ook een liggend deel heeft.

In het interieur vouwt Toyota niet alleen een aantal vierkante meter leer, maar monteert het ook captain seats en, afhankelijk van de uitvoering, een audiosysteem met twaalf luidsprekers. Het lijkt erop dat de Granvia, die eind dit jaar in Australië de oude Tarago (Previa-afstammeling) vervangt, alleen beschikbaar komt met een 2,8-liter viercilinder dieselmotor.

Bron: autoweek.nl

Laat wat van je horen