Nieuwe laklaag voor Toyota FT-86 II

nieuwe laklaag toyota concept car

AMSTERDAM –  Wat Alfa Romeo kan, kunnen wij ook, moet men bij Toyota hebben gedacht. En zo krijgt in navolging van de Alfa 4C Concept de Toyota FT-86 II een nieuwe laklaag. Op de IAA 2011 in Frankfurt stelt de fabrikant de kakelverse sportwagen in een rode kleur voor. De toevoeging Concept draagt het model nog steeds.

Toyota brengt later dit jaar de definitieve versie van de FT86. De Japanners verkiezen de thuismarkt voor de officiële onthulling boven een debuut op een buitenlandse tentoonstelling. En zo heeft de Tokyo Motor Show 2011, die eind november, begin december wordt gehouden, de eer om de opvolger van de Celica aan het grote publiek te presenteren.

Het productiemodel zal echter nauwelijks afwijken van het hier gepresenteerde conceptmodel, dat alweer in maart voor het eerst werd voorgesteld. Om op de IAA 2011 te voorkomen dat pers en publiek met een grote boog om de eerder getoonde sportcoupé heen loopt, moet een verse carrosseriekleur voor extra aandacht zorgen.

Zowel de Alfa 4C als de Toyota FT-86 II debuteerden op de Autosalon van Genève, afgelopen maart. Het duo staat nu voor de tweede maal op een autotentoonstelling. Beide in een andere kleur

bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen