Nieuw, de Toyota Highlander!

Toyota haalt de nieuwe generatie van de Highlander, een grote zevenspersoons SUV die al jaren onder meer in de VS te koop is, naar Nederland. Begin volgend jaar staat deze grote broer van Toyota RAV4 in de Nederlandse showrooms. Aangezien hij een aanhanger van maximaal 2.000 kg kan trekken, is dit een ideale auto voor caravanliefhebbers.

Terwijl de Highlander buiten Europa vooral met grote benzinemotoren wordt verkocht, zal hij in Europa uitsluitend als zuinige hybride verkrijgbaar zijn. Hij heeft ook het intelligente All-Wheel Drive (AWD-i) aan boord. De Highlander is 35 centimeter langer dan de RAV4 en staat standaard op 20 inch lichtmetalen wielen. De tweede zitrij is over een afstand van 18 cm te verschuiven, wat de derde zitrij makkelijker bereikbaar maakt. De bagageruimte is met de derde zitrij omgeklapt 658 liter groot. Door ook nog eens de tweede zitrij om te klappen, is een laadruimte van maximaal 1.909 liter haalbaar. 

11 luidsprekers

Toyota voorziet de Highlander standaard van onder meer Apple CarPlay en Android Auto, leren bekleding, een draadloze oplader voor smartphones en een 11 luidsprekers omvattend JBL- audiosysteem.  De Premium-uitrusting voegt daaraan toe: een extra groot 12,3 inch multimediascherm, head-up display, stoelventilatie en een digitale achteruitkijkspiegel die een breder beeld geeft zonder dat de hoofdsteunen en inzittenden achter in de weg zitten.

De vierde generatie hybride aandrijflijn van de Toyota Highlander bestaat uit een 2,5 liter grote benzinemotor en elektromotoren op de voor- en achteras,  waarvan de laatste de intelligente 4×4-aandrijving voor zijn rekening neemt. De nikkel-metaalbatterij bevindt zich onder de tweede zitrij.

Het systeemvermogen bedraagt 179 kW/244 pk. Volgens Toyota heeft de Highlander de laagste CO2-uitstoot (146 g/km) in zijn klasse. Het benzineverbruik is 6,6 liter op de 100 km, oftewel 1 op 15,2.

Toyota Highlander
Toyota Highlander © Toyota
Toyota Highlander
Toyota Highlander © Toyota
Toyota Highlander
Toyota Highlander © Toyota

Bron: ad.nl

Laat wat van je horen