Mogelijk vierwielaandrijving opvolger Toyota Prius

De vierde generatie Toyota Prius wordt mogelijk niet alleen met voorwielaandrijving leverbaar. De Japanners overwegen ook vierwielaandrijving, zo heeft Koei Saga van de afdeling powertrain development gezegd in een interview. “De batterijen worden vernieuwd. Alles wordt compleet herzien. Ik denk dat we met een brandstofverbruik komen dat iedereen zal verrassen”, aldus Saga.

Twee soorten batterijen

“Ik denk dat we het mogelijk gaan doen”, zegt Saga in het interview. De ontwikkelingschef laat tevens weten dat de Prius met twee verschillende batterijen op de markt komt. Een goedkopere versie met een nikkelmetaal accupakket en een duurdere variant met lithium-ion batterijen waarmee langer op elektrische energie gereden kan worden.

“De batterijen worden vernieuwd. Alles wordt compleet herzien. Ik denk dat we met een brandstofverbruik komen dat iedereen zal verrassen”, aldus Saga.

Uitgesteld

Eerder werd duidelijk dat de introductie van de volgende generatie Toyota Prius Hybrid met een half jaar is uitgesteld. Reden is dat de Japanners meer tijd nodig hebben om de ontwikkeling van het model af te ronden. Met name het klaarstomen van het nieuwe modulaire Toyota New Global Architecture vergt veel tijd, maar ook het finetunen van de hybride-aandrijflijn. De introductie staat nu gepland voor december 2015. In oktober 2016 start de productie van de plug-in hybride versie van de Prius.

 

Bron: telegraaf.nl

Laat wat van je horen