Mogelijk sportieve Toyota onder GT86

Toyota durft weer. Met de GT86 hebben de Japanners een heerlijk speelse sportcoupé neergezet en het ziet er naar uit dat er een trede lager op de ladder ook fijn gegooid en gesmeten kan gaan worden.

We wisten al dat Toyota met niemand minder dan BMW wil werken aan een sportief model dat boven de GT86 in het gamma moet komen te staan. Een naam heeft het project nog niet gekregen, maar door de wandelgangen wordt natuurlijk de naam Supra gefluisterd.

Uit diezelfde wandelgangen vingen we eerder al eens op dat er wellicht ook een model ónder de GT86 komt te staan. Daarover is nu iets meer informatie bekend. Tesuya Tada, niemand minder dan het hoofd van Toyota’s sportafdeling, heeft aan het Australische Caradvice gemeld dat de plannen voor een kleine sportcoupé steeds concreter worden.

Officieel moet er nog groen licht worden gegeven, maar Akio Toyoda, CEO van Toyota en zelf groot liefhebber van fijne stuurmachines, zou zelf achter het concept staan. Het apparaat moet een achterwielaangedreven coupé worden, die uiteraard een vriendelijker prijskaartje krijgt dan z’n grotere broer. “Het lijkt lastig om vanuit het niets met een kleine achterwielaandrijver te komen. Een nieuw platform ontwikkelen kost veel moeite, maar we hebben veel geleerd van de ontwikkeling van de GT86 om het financieel haalbaar te maken,” aldus Tada.

Het is niet ondenkbaar dat voor het kleine model de welbekende typeaanduiding MR2 wordt afgestoft. Voorlopig blijft het nog steeds bij een beetje speculatie, maar een kleine, betaalbare scheurneus van Toyota wordt ongetwijfeld met open armen ontvangen.

Bron: autoweek.nl

Reacties

  1. ik kijk er naar uit.

Laat wat van je horen